Evaluarea și proiectarea seismică

Flexibilitatea și adaptabilitatea

Structurile metalice satisfac orice cerințe de proiectare, atât din punct de vedere arhitectural cât și din punctul de vedere al rezistenței, putând fi folosite de la structuri simple până la structuri complexe și elegante. Niciun alt material de construcții nu se apropie de abilitatea oțelului de a încuraja libertatea de expresie și creativitatea. De asemenea oferă o adaptabilitate ridicată, fiind mai ușor de modificat decât alte sisteme structurale.

Viteza execuției

Sustenabilitatea

Structurile metalice pot fi refolosite și reciclate, în mod repetat, fără să își piardă din calități. Acestea sunt reciclate mai mult decât orice alt material de construcții. Din ce în ce mai mulți investitori, arhitecți, ingineri și constructori folosesc structurile metalice pentru a satisface obiectivele de sustenabilitate și performanță.

Viteza execuției

Structurile metalice pot fi proiectate, fabricate și montate rapid, reducând costurile totale de construire și generând profit prin punerea în funcțiune a clădirii mai rapid. Posibilitatea de a avea un grad mare de prefabricare a structurii, aduce o productivitate crescută și spre deosebire de alte sisteme de construcții, pot fi montate rapid și în timpul iernii.

Costul

Alegerea structurii metalice este competitiva din punct de vedere economic cu alte sisteme:

  • Costuri reduse pentru fundații; greutatea mică a unei structuri metalice presupune construirea unei fundații mai mici, deci și mai puțin costisitoare;
  • Poate genera economii deoarece este construită rapid, reducând timpul necesar de construire și obținând venituri din închiriere sau din punerea în funcțiune;

Rezistența la cutremur

Structurile metalice sunt ușoare, păstrând în același timp un nivel ridicat de rezistență. Datorită greutății scăzute, forțele de inerție generate de cutremure sunt mult mai mici decât la alte tipuri de structuri, ceea ce le face mai puțin vulnerabile.

Rezistența la cutremur